Олимпиади и състезания

 

Международно състезание по информатика и компютърна грамотност „Бобър“

Бобър

На 10.11.2013 г. се проведе on-line второто издание на състезанието Бобър – България по информатика и компютърна грамотност за възрастови групи 6-7 клас и 8-9 клас. Учениците от нашето училище, взели участие в състезанието, се представиха достойно.

Ето и постигнатите резултати (максимален брой точки -144):

Възрастова група 8-9 клас:

Иван Сълков Литов – 112 т.

Катерина Мануелова Янова – 80 т.

Виктория Миленова Спасова – 76 т.

Димо Минчев Бакалов – 76 т.

Възрастова група 6-7 клас:

Марио Бориславов Петров – 83 т.

Иван Емил Лазаров – 82 т.

Христина Еленова Писачева – 74 т.

Тодор Тодоров Стаменов – 66 т.

Надежда Красимирова Кръстева – 46 т.

Мария Вангелова Георгиева – 40 т.

Павел Лъчезаров Нешев – 40 т.

Мартина Атанасова Дафова – 38 т.

Стефани Атанасова Бойкова – 34 т.

Петко Димитров Петров – 25 т.


Областният кръг от Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език

английски

В Деня на народните будители, 1.11.2013 г., в сградата на ГХП „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Пловдив се проведе областният кръг от Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език. Мотото на надпреварата през тази учебна година е: “To be lasting, peace must be anchored in each of us so we become its natural ambassador” („За да е траен мирът, всеки от нас трябва да го носи в себе си и по този начин да се превърне в негов естествен посланик”).

Нашето училище взе участие с представители в първа възрастова група (IV-VII клас) и втора възрастова група (VIII-X клас). Всеки от участниците беше оценяван от тричленно жури въз основа на предварително подготвена 5-минутна презентация за мира и 10-минутен свободен разговор. Подборът беше строг, тъй като до национален кръг по регламент се допускат само първите двама във всяка от възрастовите групи.

Ученичката от XА  клас Александрина Угренова безапелационно спечели първото място в своята възрастова група, оставяйки далеч зад себе си в класирането представителите на елитните пловдивски училища (ЕГ „Пловдив”, ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери”, ГХП „Св. Св. Кирил и Методий” и СОУ „Константин Величков”). Рени Илиева от VIIГ клас пък доказа, че най-малките участници съвсем не са толкова малки, за да разсъждават върху сериозната тема и също продължи напред в надпреварата, въпреки оспорваната борба. Останалите ни четирима участници (Стефан Сарафов от VIА, Габриел Каралов, Озода Мунавар и Яна Чилингирова от VIIIБ) се представиха изключително достойно и оставиха зад себе си в класирането мнозина от пловдивските си връстници.

Благодарим и на шестимата ни представители за упорития труд, желанието за изява и постигнатия успех, а на Рени и Алекс пожелаваме късмет и призови места от националния кръг на състезанието, който ще се проведе на 9-10.11.2013 г. в гр. Пловдив!