Учебна 2014/2015г.

Летни занимания 2015

На 30.06..2015 г. приключиха летните занимания в начален курс към СОУ „Васил Левски“, с изложба организирана в къщата Белият двор. Рисунките на малките художници бяха уважени и разгледани от ръководството на училището, представители на община Карлово, учители и родители. Прекрасна инициатива, която се надяваме да се превърне в традиция.

лято 2015


Ден на самоуправление 2015

ден на самоуправление 2015

   На този ден управлението на училището се пое от учениците. Длъжността „Директор” изпълняваше Ралица Маринова от ХІб клас, подпомагана от екипа помощник – директори: Виолета Иванова  – ХІб, Милена Кукова – ХІб, Александрина Угренова – ХІа, Слави Блачков – ХІб.

   Нашите ученици, преподаваха и подпомагаха учебния процес, учеха и възпитаваха, забавляваха се и забавляваха връстниците си.

   Други позиции, заемани от учениците бяха: педагогически съветник, ресурсен учител, медицинска сестра, библиотекар, майстор, охрана, хигиенист. А в часовете учениците преподаваха по любимите си учебни предмети.

   Членовете на ученическия съвет, заедно с децата със СОП нарисуваха картината „Под слънцето всички сме равни“.

   Снимките стигнаха до вас благодарение на усърдния труд на Мария Кацарова от ІХб клас, която през целия ден следеше с фотоапарат събитията в училище.

   Денят премина вълнуващо, а младите учители разбраха колко трудна и отговорна е тази професия.


 Първо място в национален конкурс „Куба – далечна и близка“

cats

(снимката е линк към албум)

   За втора година учениците от СОУ „Васил Левски“ – Карлово участваха в Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“:

Мултимедийни презентации:

Виктория Маринова Василева – 12г.; VI кл.

Емел Мехмед Карабаджак – 12г.; VI кл.

Рисунка:

Мария Павлова Кирова – 12г.; VI кл.

Съчинение:

Нелина Дафинова Мартинова – 12г.; VI кл.

Магдалена Донкова Узунова – 12г.; VI кл.

В раздел „Мултимедийни презентации“ Виктория Маринова Василева от VIг клас спечели първо място във възрастова група V-VIII  клас и едноседмична почивка в СОК „Камчия“.

   В деветия конкурс взеха участие стотици ученици от I до XII клас от 40 селища на страната от училища, Общински детски центрове (ОДК), творчески клубове, училища с преподаване на испански език.

   Журито, чиито членове са изявени писатели, испанисти, учители, художници,  било изключително затруднено да определи победителите.

   На церемонията по награждаване на участниците в конкурса, която се проведе в Националния дворец на децата, всички победители и ръководителите им бяха приветствани и наградени от  Негово Превъзходителство Педро Сан Пабло Хорхе  – посланик на Куба в България: „За мен този ден е един от най-вълнуващите, които съм имал по време на краткия си престой в България. Едно от първите неща, с които се запознах, е този конкурс. Веднага разбрах колко е важна тази инициатива за по-нататъшното укрепване и разширяване на икономическите и културните взаимоотношения между двата народа.” Той благодари на Асоциацията за приятелство България Куба, че „поддържат жив пламъка на приятелството, за солидарността, че са последователни в действията, за техните приятелски и безкористни действия към нашата страна и нейния народ.”

Участници и гости се разделиха с обещание за още вълнуващи срещи на следващите издания на конкурса „Куба – далечна и близка“.


ВАКАНЦИЯ, ЗДРАВЕЙ!

ваканция,здравей


Национален кръг на състезание по информационни технологии

cats

   Премина и националния кръг на състезанието, организирано от „Образование и технологии“ с подкрепата на Майкрософт за България и издателство „Изкуства“.

   30-те най-добри деца от всяка една от възрастите V-VIII  клас от цяла България, избрани на областния кръг мериха сили в курортен комплекс Пампорово, а малките участници I-IV клас – в Рибарица. Децата разполагаха с 2 часа, в които да създадат свой проект използвайки едни и същи ресурси по една от четирите теми: „Моята магическа пръчица“, „Приятели“, „Гората“ и „Симетрията около нас“. След като изтече времето имаха 1 час почивка преди да защитят своите проекти пред жури.

   Представители на нашето училище бяха Калоян Димов от 3-ти клас, който получи грамота за отлично представяне и Виктория Василева от 6-ти клас, която получи една от трите специални награди – „Графичен дизайн“.

Благодарим на децата, че ни даряват с такива специални моменти и им желаем още много успехи!


Изпращане  Випуск 2015

випуск 2015


Регионален панаир на учебни компании

cats5

   За трета поредна година Джуниър Ачийвмънт България организира регионални панаири за участниците в програма „Учебна компания”.  Учениците от СОУ „Васил Левски“ представиха своята компания на регионалния панаир в гр. Пловдив. На 08.05.2015г. момичетата от УК „Пандора“  демонстрираха пред жури и пред публика бизнес идеята, върху която работят тази година – да съхранят някой от древните текстилни занаяти, като ги превърнат в авангарден стил, който се продава.

   С красотата на ръчно изработените продукти, с интересната идея и умението им да я защитят пред журито на български и английски език, учениците от „Пандора“ се класираха за участие в Националното състезание „Най-добра учебна компания на България“.

Поздравления и успех на националния кръг!


Ден на таланта

Ден на таланта 2015


МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО – Карлово

Ученици от СОУ „Васил Левски” – Карлово се включиха в традиционния Маратон на четенето, посветен на Международния ден на книгата и авторското право. В Общинската библиотека децата четоха заедно приказки от Елин Пелин. Третокласниците показаха умения в изразителен прочит на басни и народни мъдрости. Като редовен читател и дарител на книжки за детския отдел на библиотеката бе отличен Никола Андонов Колев от III Г клас. Докосването до рафтовете с наредени книги за пореден път пробуди детската любознателност. Осезателно се предизвика интерес към магията на духовното поле на книгата.

маратон на четенето


Мис и Мистър Гимназия 2015

Мис и Мистър 2015


Културен обмен Back to Art в Анкара

Дванадесетокласниците Михаела Иванова, Мария Чолакова и Иван Нешев с ръководител г-жа Надежда Стойкова бяха на културен обмен на тема Back to Art, изкуство и рециклиране, в Анкара, Турция от 19 до 26 април 2015г. Участвали са и представители от от Литва, Латвия, Финландия, Естония, Румъния, България и Турция. Бяхме в Къзълджамам, квартал на Анкара.

Анкара


Великденско математическо състезание 2015г.

На 18 април се проведе традиционното Великденско математическо състезание.

Резултатите може да видите – тук

Благодарим на всички участници! На победителите – честито!


Кръгла маса

кръгла маса

На 01.04.2015г. в зала „Васил Караиванов” на Община Карлово се проведе КРЪГЛА МАСА, свързана с целодневната организация на обучението. Домакин бе СОУ„Васил Левски“–  гр. Карлово. Присъстваха учители и директори на средищни училища от общините Карлово и Сопот.
Гости бяха г-н Антон Минев – зам.-кмет на Община Карлово, г-жа Стела Недкова – ст. експерт по анализ на информацията и г-жа Венета Табакова – ст. експерт по информатика и информационни технологии. Целта на кръглата маса бе да се обменят опит и добри практики в областта на целодневната организация на обучението. Всяко училище презентира дейността си. Споделени бяха много добри идеи, както и предложения за преодоляване на често срещани трудности.
Със свои мнения и изказвания се включиха и родители на ученици, обхванати в целодневната организация на обучението.


Спортен празник

спортен празник


ПРАЗНИК  НА  БУКВИТЕ

На 30 март 2015 год. в зала „Васил Караиванов” се проведе тържеството на най-малките ученици от СОУ „Васил Левски”- гр.Карлово. За доброто настроение допринесоха артистите от театър „Чар” – гр.Пловдив. Първокласниците от петте паралелки показаха, че познават всички букви и с желание участваха в образователните игри – различаваха гласни от съгласни звукове, подреждаха думи в изречения, писаха думи по зададен съгласен звук и откриваха думи с различен брой срички. Децата пяха песни, подготвени с г-жа Радка Паунова, а танцьорите с ръководител г-н Александър Враджев поднесоха китка от народни танци. Зарадваха се и на театралната постановка „Бабини приказки с поука”.
За знанията им първокласниците бяха поздравени от Директора на училището – г-жа Мариана Манчева. Всеки клас получи красива празнична торта, а всяко дете – книжка и грамота.

празник на буквите


ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС
ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА, КОЛАЖ, ФОТОГРАФИЯ и ТРИИЗМЕРНИ ИЗГЛЕДИ “Виртуална пролет 2015”

Рая Матеева от 2-ри клас спечели 1-во място в ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС
ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА,КОЛАЖ,ФОТОГРАФИЯ и ТРИИЗМЕРНИ ИЗГЛЕДИ “Виртуална пролет 2015” на TEMA “Моето родно място – минало и настояще”. Категорията, в която се състезава Рая е „Компютърна рисунка“; възрастова група: от 6 до 11 годишни
ето линк към творбата


Областен кръг на национално състезание по ИТ

page

   Премина и областния кръг на състезанието „ИТ Знайко“.  Наши ученици, участващи  в него са:

 • Борис Стойков Димов – 1 клас
 • Калоян Стойков Димов – 3 клас
 • Георги Христов Ганчев – 6г клас
 • Виктория Валентинова Трифонова – 6г клас
 • Виктория Маринова Василева – 6г клас
 • Христина Тодорова Атанасова – 8в клас

Те работиха по поставените теми „Приказен пъзел“ и „Тийн свят – за по-добър свят“. Състезанието се провежда с подкрепата на Майкрософт – България, в рамките на програмата „Партньори в познанието“.

Ученикът Калоян Стойков Димов се класира за националния кръг през април.

Пожелаваме успех и класиране на последния – национален кръг и на останалите участници!


„Европейско кенгуру“ –  2015г.

Ekenguru

   132 млади математически надежди от общините Карлово и Сопот взеха участие в едно от най-престижните международни математически състезания –  „Еврoпейско Кенгуру“ – 2015.

   Събитието ежегодно се организира от Съюза на математиците в България – секция Карлово, като ученици от I до XII клас решават задачи в седем възрастови групи. И тази година участниците се справиха отлично, като достойно представиха своите училища.

 Пълен списък на участниците и резултатите ще намерите тук.


Благотворителност

благотворителност

На 26.03.2015г. по инициатива на родителите от „Работилничка за родители” при СОУ „Васил Левски” – Карлово на децата от Център за настаняване от семеен тип – Карлово бяха дарени дрехи и много лакомства. Директорът на училището – г-жа Мариана Манчева, родители, педагогически съветници и деца посетиха ЦНСТ, разговаряха и се забавляваха с децата.
Това няма да е инцидентна акция. Идеята е да стане традиция. Следващата среща ще бъде за Първи юни, когато ще бъдат организирани игри между децата от СОУ „Васил Левски” – Карлово и децата от ЦНСТ – Карлово


 Благовещение

благовещение

Учениците от училището ни традиционно отбелязаха християнския празник „Благовещение”.
Участници в групите по СИП – религия, мажоретните състави, танцовия състав и вокалните групи „Приятели” и „Славейче” зарадваха с изпълненията си родители, учители и всички гости в препълнената зала „В. Караиванов” – Карлово.


Мениджър за един ден

мениджър за 1 ден

Днес (25.03.2015г.) за четиринадесета поредна година фондация “Джуниър Ачийвмънт България” организира инициативата “МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН”. В община Карлово за участие в инициативата са се регистрирали 8 ученика, от които 3-ма от СОУ “Васил Левски” – Надежда Миленкова, Мария Иванова, Николета Гешева. Те бяха разпределени в дирекция “Административно, информационно и правно обслужване”, отдел “Канцелария”, дирекция “Хуманитарни и социални дейности” и в Общинска библиотека. Надежда Миленкова от СОУ “Васил Левски” стана Секретар.
На участниците бяха връчени сертификати за участие в “Мениджър за един ден” на фондация  “Джуниър Ачийвмънт България” и книгата ВАСИЛ ЛЕВСКИ по спомени на Васил Караиванов, автор Петър В. Караиванов.


Национален музикален конкурс
„Песенна палитра“ – Карлово

Дани Илиева от III клас, Зорница Чавгова от IV клас, Антония Шуманова от IV клас, Гита Паул от IV В клас, Полина Димова от VI клас, Мария Петрова от IX клас участваха в националния музикален конкурс „Песенна палитра” в град Карлово. Те с удоволствие споделиха в училище чудесните си впечатления.

песеннапалитра1

Фотограф: Мария Кацарова


Ключът на музиката

На 21 Март 2015г. четвъртокласничката Дара Христова от СОУ „Васил Левски”- Карлово се представи отлично и във финалния кръг на националното състезание „Ключът на музиката” в гр. Пловдив.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!!

ключа-м


Областен кръг на турнира по хандбал

На 15.03.2015г., учениците от СОУ “ Васил Левски “ – гр. Карлово , отново завоюваха  първо място на областния кръг по хандбал – юноши 11 – 12 клас

handball


Литературно-музикална композиция

IIIklas

Литературно-музикална композиция, посветена на 142-годишнината от гибелта на Апостола бе представена от учениците на III клас при СОУ „Васил Левски” –          гр. Карлово. Отличното изпълнение на децата силно впечатли съучениците им от началните класове.

В навечерието на Патронния празник третокласниците и децата от училищната вокална група „Славейче” развълнуваха с изпълнението си и своите родители и учители.


Аз обичам Карлово и моя роден край

аз обичам Карловоo


Лъвски скок

С много емоции премина и традиционното състезание „Лъвски скок” при малките ученици. Класовете излъчиха своите победители,които премериха сили и с радост получиха първите си медали.

Лъвски скок1

На 16.февруари 2015 г. СОУ „Васил Левски” бе домакин на състезание  „Лъвски скок”, организирано от Комитет „Васил Левски” – Карлово. Участваха ученици от различни възрастови групи на училищата в града.

лъвски


 XII-ти Национален турнир по футбол за купа „Васил Левски“ – Ловеч 2015г.

cats2

   С гордост ви съобщаваме, че отборът на нашето училище зае престижното трето място.

   Освен това получи още две награди – индивидуална награда за „Най-добър защитник на турнира“ бе присъдена на Мирослав Делков, а на целия отбор беше връчена наградата „Най-коректен отбор“.

Поздравления за всички футболисти и ръководителя им г-н Ал. Враджев и още много успехи на национално ниво!


Поклон, Апостоле!

Тази година 19 февруари премина без официални речи на политици и общественици. Вместо това на площада прозвуча слово, събрало най-силните моменти от есетата на петима наши ученици, участвали в конкурса за лична творба, посветена на Апостола.
Честта да произнесе част от творбите на Екатерина Стоянова, Виктория Смилянова, Николета Гешева, Славка Илиева и Надежда Миленкова се падна на тазгодишната носителка на наградата на карловския комитет „Васил Левски” Милиана Танчева
Малко по-късно паметникът на Апостола бе отрупан с венци и цветя. Шествието се водеше от гирлянд на славата, носен от наши ученици.
След митинга ученици от IV клас положиха цветя на гроба на майката на Апостола Гина Кунчева в двора на църквата „Свети Николай”.
Веднага след това всички се отправиха към музей „Васил Левски”, за да се поклонят в родната къща на великия карловец.

Поклон_Апостоле


Трета музикална изложба

Рок музиката

на учениците от СОУ „Васил Левски“. След изложбите за джаза (2013г.) и Бийтълс (2014г.) учениците от 8-те класове представиха големите имена на рок музиката в снимки и текст.

Изложбата е подредена на 1-вия етаж в училището.


Литературна вечер

На 16.02.2015г. в зала „Васил Караиванов“ се проведе литературна вечер, посветена на Апостола. Учениците представиха своите творби. Ето участниците и техните творби:

Лилия Дунеловска  3 клас тук
Вангел Вангелов
 2 клас тук
Михаела Люртова 3 клас тук
Ивана Андреева  4 клас тук
Любослав Кузманов 4 клас тук
Ивайло Балашов 4 клас тук
Миглена Мандраджиева 4 клас тук
Ивана Андреева  4 клас тук
Ивана Андреева  4 клас тук
Виктория Трифонова 6 клас тук
Полина Димова 6 клас тук
Полина Есева 6 клас тук
Николета Гешева 10 клас тук
Надежда Миленкова 10 клас тук
Виктория Смилянова 10 клас тук
Александрина Угренова 11 клас тук
Екатерина Стоянова 11 клас тук
Славка Илиева 11 клас тук
Пламен Георгиев 11 клас тук

литературна вечер


изложба

На 16.02.2015г. в градската галерия бе открита изложба на учениците от СОУ“Васил Левски“ и е част от инициативите посветени на Патронния празник. Изложени са творби на следните ученици:

Михаела Николаева Люртова III Б клас
Никола Андонов Колев IIIГ клас
Катерина Евгениева Димовска IVА клас
Дара Ботева Христова IVВ клас
Илина Николаева Гърдева VБ клас
Боряна Данаилова Бозукова VВ клас
Димитър Цветанов Минчев VГ клас
Валентин Георговски VI клас
Виктория Николаева Видолова VI А клас
Виктория Николаева Стефанова VI Г клас
Паолина Василева VII А клас
Кристина Христова Иванова VII Б клас
Мария Георгиева VII Б клас
Стефани Бойкова VII Г клас
Надежда Красимирова Кръстева VII Г клас
Десислава Котрева VII клас
Маргарита Вълкова Друнина VIII А клас
Калоян Веселинов Копчев VIII А клас
Габриела Николова VIII Б клас
Мария Ботева VIII клас
Виктория VIII Б клас
Доника Маргарит Георгиева VIII А клас
Марина Русланова Воденичарова VIII В клас
Александрина Драгиева IX А клас
Стефани Миленова Христова IX Б клас
Анелия Николова IX Б клас
Мария Кацарова IX Б клас
Станислава Иванова Нечева IX Б клас
Рени Шентова X Б клас
Мирела Валентинова Минчева XI В клас
Пламена Красимирова Калева XII В клас
Гюлай Юсеинова Гаджалова XII В клас
Виолета Красимир Векова XII Б клас

Награждаване на участниците в спортните изяви посветени на патронния празник

sport


„Пътешествие до Южна Америка“

Учениците от шести клас показаха своите знания по география, като участваха в състезание „Пътешествие до Южна Америка. Участваха четири отбора, които представиха знанията си със забавни сценки и презентации и пренесоха присъстващите до различни държави в Южна Америка. Участниците се представиха достойно и бяха наградени от директора Мариана Манчева в следните категории:

 • 6а клас – най-добро познаване и представяне на местните обичаи и култура
 • 6б клас – най-оригинална идея, най-добро представяне и невероятни емоции
 • 6в клас – най-добър екип
 • 6г клас – най-достоверна и пълна географска информация

Атмосферата беше завладяваща и изпълнена с много вълнения и невероятни изживявания.

състезание география


  Резултати от конкурс за графичен дизайн на плакат и покана по случай патронния празник на училището

1 място Пламена Калева, 12в клас

2 място Рени Шентова, 10б клас

3 място Ралица Маринова, 11б клас

Останалите ученици Ивета Балтова от 8б клас, Денислав Иванов от 8в и Боряна Минчева от 11в също се представиха отлично.

Благодарим на всички участници!


Националното състезание „Ключът на музиката“

На 20-ти февруари (петък) в СОУ „Васил Левски“ ще се проведе областният кръг на състезанието.

10965322_10203758128541548_1135362351_n

    45 ученици от IV, V и VI клас при СОУ „Васил Левски” се класираха за областния кръг на състезанието „Ключът на музиката“.
По регламент състезанието трае един учебен час и съдържа 15 задачи от изучавания учебен материал по музика.
Класираните ученици очакват с нетърпение датата 20 февруари, когато ще се проведе областния кръг на състезанието, а финалното ниво по традиция ще се състои в Пловдив на 21 и 22 март.
Напомняме, че миналата година класирани в националния кръг на състезанието бяха ученичките от 5г клас – Виктория Трифонова и Полина Димова. Първа в областта и трета в националното състезание се класира Полина Димова с резултат 80 от 90 точки като представи отлично нашето училище!
 Пожелаваме успех на всички участници!

Националната олимпиада „Знам и мога”

Националната олимпиада „Знам и мога” за ученици от ІV клас се организира от Министерство на образованието и науката. В общинския кръг на 10.01.2015 г. се включиха 40 четвъртокласници от нашето училище, които се справиха успешно със задачите по темата „Като летците”.

За участие в областния кръг  се класираха:

 1. Тодор Тодоров Ников – 38,5 т. – IV А клас
 2. Ивана Здравкова Андреева – 37,5 т. – IV Б клас
 3. Калоян Костов Шекерев – 37,5 т. – IV Б клас

Националното състезание „Ключът на музиката“

В Националното състезание „Ключът на музиката“ за IV, V и VI клас ученици от нашето училище участват за трета поредна година. От явилите се на общинския кръг 23-ма четвъртокласници успешно се класират за участие в областния кръг

 1. Мариета Георгиева Даскалова – 90 т., IV А клас
 2. Любослав Атанасов Кузманов – 88 т., IV Б клас
 3. Теодор Стойков Георгиев – 88 т., IV Б клас
 4. Габриела Стоянова Стоянова – 87 т., IV В клас
 5. Даниела Николова Тройчева – 87 т., IV Б клас
 6. Нели Миленова Проданова – 86 т., IV Б клас
 7. Иван Тихомиров Тилев – 85 т., IV Б клас
 8. Венцислав Тихомиров Глухарски – 85 т., IV Б клас
 9. Гита Утпол Паул – 85 т., IV В клас
 10. Дара Ботева Христова – 85 т., IV В клас
 11. Тодор Тодоров Ников – 84 т., IV А клас
 12. Ивайло Николаев Балашов – 83 т., IV Б клас
 13. Зорница Стайкова Чавгова – 83 т., IV Б клас
 14. Емил Евгениев Ненков – 82 т., IV В клас
 15. Цветина Матеева Петрова – 80 т., IV В клас
 16. Ивайло Илков Лилов – 80 т., IV В клас
 17. Диян Евгениев Ненков – 80 т., IV В клас
 18. Христина Нончева Найденова – 79 т., IV В клас
 19. Богомил Милков Шекерев – 78 т., IV В клас
 20. Калоян Костов Шекерев – 72 т., IV Б клас

I-ви кръг на състезанието по информационни технологии

cats

   Националното състезание по информационни технологии IT Знайко+ се провежда ежегодно от 2009 година.

   Целта на състезанието е да даде възможност на учениците от първи до осми клас да демонстрират знания за работа със съвременни информационни технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи.

   Състезанието се провежда с подкрепата на Майкрософт – България, в рамките на програмата „Партньори в познанието“.

   Участниците в първи кръг, с проекти на тема „Ретро парад на ХХ-ти век“ са:

 • Рея Ивелинова Патева – 5г клас
 • Йордан Николаев Иванов – 6а клас
 • Георги Христов Ганчев – 6г клас
 • Виктория Валентинова Трифонова – 6г клас
 • Виктория Маринова Василева – 6г клас
 • Данаил Петков Кръстев – 6г клас
 • Христина Тодорова Атанасова – 8в клас

Пожелаваме им успех и класиране за следващите кръгове!


 Креативен лагер – Боровец

cats

   Джуниър Ачийвмънт България проведе третия Креативен лагер в Боровец само преди броени дни. Тази година събитието протече по един много интересен и вълнуващ начин. Ние бяхме разделени в 12 отбора от по 10 човека и нашата задача беше да създадем превозно средство от ограничени по количество и вид подръчни материали само за 2 часа. Следващото предизвикателство беше да тестваме снегомобилите си на сняг. Връщайки се обратно в хотела бяхме изправени пред задачата да продадем прототипите си в рамките на час и половина. Всички ние приехме присърце поставеното ни предизвикателство и след продажбите документирахме нашите най-хубавите преживявания от изминалия ден в кратки видеоклипове. От всички направени продажби събрахме сумарно 300 лв. и всеки отбор избра и посочи по една кауза, за която би искал да отидат събраните средства.

   Джуниър Ачийвмънт България ни даде възможността да прекараме 3 незабравими дни. Срещнахме се с хора от всички краища на страната и изживяхме страхотни моменти заедно. Креативният лагер е едно предизвикателство , което обединява ученици, учители и ментори в едно цяло. Имахме честта да се включим в една истинска зимна приказка, изпълнена с много положителни емоции, креативност и иновативност. Пожелаваме на всички един ден да изживеят също толкова вълнуващи моменти, които нямаше да бъдат осъществени без съдействието на нашето училище, г-жа Бистрашка и JA Bulgaria.

Мария Джангазова и Николета Гешева


Коледно настроение

Коледно настроение


Коледен базар

коледен базар


Учител-будител във
виртуалното пространство 2014

учители-будители


10-ти декември 2014г.

cats3

снимката е линк към албум


От 09.11. до 16.11.2014 г. в началните класове бе отбелязана

Седмица на толерантността

       Учениците изработиха постери и се включиха в тематични беседи, организирани от педагогическия съветник и класните ръководители.
Второкласниците от група 2ПИГ3, разпределени в два отбора – „Усмивка” и „Звезда” участваха в интересно състезание. Децата сами изработиха емблемите си и избраха свои капитани. Състезанието премина в няколко кръга – Математика, БЕЛ, Спортни игри.Очакваха ги и награди.

След излъчване на победителите всички взаимно се поздравиха.

SDC10005


Нови преживявания

Четвъртокласниците с интерес посещават часове при по-големите си съученици в голямата сграда на училището. Включват се с желание и ентусиазирано задават всякакви въпроси.  Нетърпеливи са да показват и своите познания по различни учебни предмети. С интерес разглеждат детската литература и енциклопедиите в училищната библиотека.

4клас


Дни на ненасилие в училище

        С малките ученици се проведоха игри, беседи и дискусии за агрсията в училище.
Във втори клас от г-жа Угренова – педагогически съветник – бе представена информация по проблема под формата на познати приказки.
В четвърти клас учениците с интерес дискутираха по тематична презентация с г-н Юнаков – инспектор ДПС.

насилие


Анти-СПИН кампания

По повод 1 декември – Световен Анти-СПИН ден , Център за обществена подкрепа – Община Карлово и Български младежки червен кръст организираха състезание на презентации по темата за превенцията и борбата с болестта, толерантноста към заразените с HIV/СПИН, между училищата в община Карлово.

Нашето училище бе представено от Калина Жожгова и Виолета Иванова от 11Б клас, под ръководството на г-жа Анелия Николова – преподавател по Биология  и здравно образование и се класира на I-во място.

Браво на Кали и Вили!

AntiSPIN


Резултати от конкурса за есе на английски език

Благодарим за участието на всички, които се включиха в инициативата “Седмица на Бащата” (17-23 ноември 2014 г.) като писаха есе на тема “The best father”. За нас, учителите по английски език, беше привилегия да бъдем допуснати до част от най-съкровените Ви мисли. След обсъждане стигнахме до следните решения:

 1. В състезателна група 5 – 7 клас първо място се присъжда на двама участници:

Георги Ганчев  – VIг

Стефан Сарафов  – VIIа

 1. В състезателна група 8 – 12 клас се присъждат:

Първо място – Александрина Угренова – XIа

Второ място – Рени Илиева – VIIIа

Трето място – Денислав Иванов – VIIIв.

Награждаването ще се състои на 10.12.2014 г. (сряда) по време на Семинара по творческо писане на английски език. Началният час ще бъде обявен допълнително.


Анти-СПИН кампания – училищен кръг

На 27.11.2014г. се проведе училищен кръг на състезанието за представяне на презентации по темата за превенцията и борбата с болестта, толерантноста към заразените с HIV/СПИН. Участваха ученици от 9 до 11 клас. Ето и класацията на представилите се ученици:

1 място – Калина Жожгова и Виолета Иванова от 11Б клас

2 място – Озода Мунавар и Виктория Манукова от 9Б клас и Николина Кацарова и Илиана Темелкова от 11Б клас

3 място – Яна Чилингирова, Рада Шивачева и Денислава Колева от 9Б клас; Катя Янова и Елена Каламова от 10Б клас

Пожелаваме успех на Кали и Вили на общинския кръг!

AIDS1


Бобър – България 2014г.

page1

   „Бобър“ е международно състезание по информатика и компютърна грамотност. То беше проведено на 9 ноември 2014г. Ученици от нашето училище участваха в състезанието и се представиха достойно:

 • Георги Хр. Ганчев, 6г клас – 100т.
 • Николай Хр. Малчев, 6а клас – 97т.
 • Габриела Г. Николова, 7б клас – 80т.
 • Станислав Н. Спиридонов, 6а клас – 56т.
 • Стефани А. Бойкова, 7г клас – 48т.

Поздравления и още много успехи!


Ден на Християнското семейство

На 21.ноември 2014 г. в Обреден дом – гр. Карлово учениците от СОУ„Васил Левски” традиционно отбелязаха Деня на християнското семейство. Поздрави отправиха и малки, и големи – участваха в игри, танци и песни. Родителите също се включиха с много усмивки и добро настроение.

Празникът бе отбелязан и в класовете. Децата изготвиха презентации и постери, посветени на семейството. Учениците от I „А” клас по традиция посетиха Храма – г-жа Угренова разказа защо празнуваме на този ден.

християнско семейство


Зелено училище 4 клас

зелено 4 клас

Стихотворение написано от Антония, Ина и Преслава от 4Г клас може да прочетете тук


Световна седмица по предприемачество

cats1

   Училището ни се включи за втори път в инициативата Световна седмица по предприемачество. След открития урок миналата година, сега учениците участваха в Иновационен лагер.

   Иновационният лагер е съвместен проект на Джуниър Ачийвмънт България и Джуниър Ачийвмънт Янг Ентърпрайс Европа в партньорство с Европейската комисия, който се утвърди като успешен модел за изява на креативността, евристичното мислене и творчеството на учениците. По време на лагера се събраха  14 ученици  от СОУ „Васил Левски”. Те разискваха конкретно бизнес предизвикателство и генерираха идеи, свързани с поставен казус.

   Участниците работиха в  рамките на 4 часа, разполагайки единствено с достъп до компютри, Интернет и съветите на бизнес консултантите  доброволци – Венета Габерова, Виктория Григорова, Яна Маринова, Доротея Кирякова от Център по кариерно ориентиране, гр. Пловдив, Лъчезар Бакърджиев  и Теодор Шойлеков. Членовете на отборите трябваше бързо да се адаптират и да разпределят адекватно задачите помежду си, за да могат да работят заедно ефективно.

   Основен елемент от философията на състезанието е предоставянето на познания за реалния свят на бизнеса и икономиката чрез влизането на представители на компаниите и институциите като доброволни бизнес консултанти в класната стая.

   Жури в състав: председател – Виолета Димитрова – президент на Ротари клуб, Карлово, Нели Герджикова – мениджър клон ДСК – Карлово, Станислав Богоев.

   Екипът, класиран на първо място представи идеята за подземно сметосъбиране. Учениците, които заслужиха високата оценка на журито, бяха Николета Гешева, Димо Бакалов, Иван Литов и Богдан Нешев.

Втората отличена идея бе свързана с разработването на бактерия, която ще разгражда отпадъците. Участниците в екипа бяха Радослав Найденов и Пламен Кутров – 9а клас, Мирела Минчева и Ваня Абрашева от 11в клас.

Трето място с идеята за ароматни капсули заеха Стела Копринкова, Мария Лилова – 10а клас, Богомила Даскалова – 9а клас.

снимки от събитието и презентации на участниците – тук


  Резултати от предварителен тест – Spelling Bee

spelling


Стартираха Ученически игри 2014/2015г. в община Карлово

   На провелите се състезания по футбол с отборите на други училища в общината и в двете възрастови групи, нашите момчета се представиха отлично:

 • футбол 5-7 клас – I-во място
 • футбол 8-10 клас – I-во място

снимки тук


 „На будителите скромни с поклон благодарим“

   В състезание, посветено на народните будители победи „Родолюбието“. Ученици от нашето училище се състезаваха в станалото вече традиционно за общината междуучилищно състезание, организирано по повод Деня на народните будители. Пред паметника на Весил Левски с изпълнение на вокална група „Приятели“ от СОУ „Васил Левски“ беше даден старта.

    Четирите отбора се представиха достойно в резличните етапи и на финала получиха книги и грамоти.

снимки от състезанието – тук


Народните будители

Учениците от началните класове участваха в Седмицата, посветена на Народните будители.

Проведоха се беседи във всички класове. Децата изготвиха постери и представиха интересна информация за известни книжовници. За празника четвъртокласниците и децата от вокална група „Славейче” подготвиха литературно-музикална програма. Учениците от III и IV клас поднесоха цветя на паметни плочи на будители от Карлово.

Будители начален


Седмица посветена на здравословното хранене

От 20.10.2014 год. до 24.10.2014 год. в седмицата на здравословното хранене, учениците от Начален курс отбелязаха с многобройни рисунки. По-големите дадоха полезни съвети на малките първокласници.

здравословно


Halloween 2014

halloween2014

Фотограф: Мария Кацарова


Среща на учениците от БЧК от кампанията им До(за) Живот

logo

На 16.10.2014г.в Камерната зала на НЧ „Васил Левски – 1861” Карлово се състоя среща на учениците от БЧК от кампанията им До(за) Живот с представители на Общност „ Ново начало” Желяз Андреев – психолог и Кирил Василев представител на Фондация „РЕТО”.

Мотото на срещата беше „ Най-голямото богатство е общуването! Нека говорим открито”. Желяз Андреев е един от създателите на терапевтичната общност „Ново начало”, работил е в Националния център по наркомании.

Обсъдиха се предразсъдъците, които пречат на обществото да приеме наркозависими хора и тяхното желание да получат шанс за ново начало. Млади хора разказаха за своя живот и усилието им да се откажат от наркотиците.

снимки от срещата може да разгледате тук


Ден на отворени врати в Районен съд Карлово

Ден на отворени врати


Конкурс: „Братя Георгиеви и аз“

На 3.X.2014г. в Читалището –гр.Карлово, по инициатива на Ротари клуб се проведе честване, посветено на братя Евлоги и Христо Георгиеви.

Проф. Христо Глушков представи своята книга, посветена на двамата братя.

На обявения конкурс за есе на тема „Братя Георгиеви и аз“ се отзоваха ученици от нашето училище.

Тяхната гражданска позиция, тяхното отношение към благотворителната дейност на братя Георгиеви, ценностите, които те ни завещаха ние усетихме от прекрасните есета.

Нашите ученици получиха награди. Да ги поздравим и да им пожелаем нови успехи!

Ето техните имена:

Славка Иванова Илиева – Iва награда

Даниела  Пухова – III-та награда

Александрина Угренова и Яна Георгиева Чилингирова получиха грамота

Може да прочетете есетата на:
Славка тук
Даниела тук
Александрина тук
Яна тук
Грамотите може да видите тук


Европейска седмица на физическата активност и спорта

Move week

Фотограф: Мария Кацарова


 Участие в международен младежки обмен в Румъния

От 5 до 15 юли 2014 г. група от осем ученици и двама ръководители взе участие в младежки обмен, осъществен благодарение на госпожа Цветина Захарлиева, изпълнителен директор на сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина”. Обменът беше свързан с активното гражданство и демокрацията и проведен под мотото „Бъди активен, гласувай”.  Домакините от град Бранещ, Румъния посрещнаха гости от България, Турция, Португалия и Испания, а в дейностите активно участваха и няколко италианци, доброволци на Европейската доброволческа служба. През десетте дни се редуваха игри, сериозни занимания, излети и  културни визити, а всяка от държавите-участнички се представи чрез мултимедийни презентации, танци и ястия от националната си кухня.

В обмена се включиха четирима ученици от XII В  клас на СОУ „Васил Левски” – Димитър Касъров, Деян Гидиков, Петър Юнаков и Стоян Стоянов, а двамата ръководители също бяха наши учители – госпожа Недялка Четинова и госпожа Богдана Калъчева.   

Снимки от обмена можете да видите  на следната страница във Фейсбук https://www.facebook.com/pages/Be-Organized-Be-Active-Be-Democratic/706085226129916?fref=ts.

снимката е линк към галерията

Румъния