Учебна 2018/2019г.

Благотворителност

Учениците на СУ „Васил Левски“ град Карлово продължават техните благотворителни акции, като този петък на 7.06.2019 дариха 187лв. за каузата „Малката Ирен от Христо Даново“ с помощта на Лео Кадели , който беше посредник и се погрижи парите да достигнат до семейството на момичето. Чуйте какво имат да ви кажат учениците на гимназията, заедно с Лео Кадели!

 

„Като млади, позитивни и най-вече отговорни хора, ние, учениците от СУ „Васил Левски“ – град Карлово, бихме искали да покажем на всички, че ДОБРОТО трябва да се прави не само по празниците. Добротата е ключът към всяко човешко същество, затова носим посланието, че винаги има смисъл да се правят добри дела.

За да има утре,

за да има промяна и светлина,

ние участваме и организираме

различни инициативи, които пораждат множество усмихнати лица.

ВИНАГИ сме ГОТОВИ да протегнем РЪЦЕ, а Вие?“

Кои сме ние? Жани Пеева, Савина Вълкова, Габриела Иванова, Едже Рамаданова и Кристина Балкова. Готови сме да помагаме, заедно с нашите учители и приятели Милена Угренова и Евгения Чапръзова, на които Благодарим, за постоянната подкрепа и вяра в нас.

Заедно правим добро, заедно помагаме!


Пролетен концерт „Благовещение“ – 2019

 


„Алея на Пролетта“

И тази година  СУ“Васил Левски“ се включи в инициативата на Община Карлово и Ротари клуб-Карлово – „Алея на пролетта „,  с украсяване на дърво с мартеници направени от учениците, с помощта на техните учители. Ротари клуб-Карлово осигури материалите за украсата и почерпка за децата.


Урок по родолюбие

Клуб „Добротворци“ и г-жа Деянова-директор на Градски Исторически музей – гр.Карлово – урок по родолюбие.


Група Добротворство и БМЧК – заедно с приятелство и творчество срещу агресията

Снимката е линк към албум със снимки

Група Добротворство от трети клас на СУ „Васил Левски“ гр. Карлово, изработиха мартенички с помощта на доброволците на БМЧК Карлово. Учениците бяха облечени в розово в знак на съпричастност към жертвите на тормоз както в училище, така и извън него!


Урок по биология

На 09.01.2019г. се проведе открит урок по биология и здравно образование в 7А клас. Учениците се научиха да различават иглолистни дървета и нагледно го направиха в час.Потърсиха рецепти за направа на боров мед и сироп и научиха за техните лековити свойства.


Дари добро

За поредна година в седмицата преди Коледа, учениците на СУ“Васил Левски“-Карлово по инициатива на ученическия съвет към училището, организираха Коледен благотворителен базар! Благодарение на активното участие на учениците и съдействието на учителите се събраха средства, които ще донесат усмивки и положителни емоции на съученици и децата в ЦНСТ.


Доброто в нас


Пеем, танцуваме и празнуваме заедно Деня на християнското семейство

       Ученици от начален етап –  СУ „Васил Левски” и техните родители и учители заедно отпразнуваха в Бухаловия хан 21. ноември – Ден на християнското семейство. Участваха деца от III Б клас и от групата по религия. Малки и по-големи ученици и майките им отправиха поздрав към всички. Тематична изложба подготвиха групите за целодневна организация на учебния ден – IV и V клас. Празнично настроение създадоха и танцьорите от III и IV клас.

Снимката е линк към галерия


16 ноември – Международен ден на толерантността

Днес в СУ“Васил Левски“ беше отбелязан международният ден на толерантността.

Ученици от IV клас, техния ръководител г-жа Тарапанова и педагогически съветник г-жа Угренова ни припомниха,че добро носи всеки в сърцето си, да бъдеш приятел е по добър избор,от това да бъдеш сам. Заедно с ученици от среден курс беше изработено най-дългото и цветно послание за всички нас Да уважаваме различията помежду си и да приемаме другите такива каквито са и да бъдем толерантни един към друг все пак не е толкова трудно.


Национална седмица на четеното – II,,б“ клас

Картинката е линк към презентация


Викторина, посветена на Иван Вазов

Незабравим ще остане часът на класа на 29.10.2018г. за учениците от 7в. и 7г. клас. Той бе посветен на народния поет и патриарх на българската литература Иван Вазов.

На проведената викторина ученици от двата класа показаха знания за богатата житейска и творческа биография на Вазов. Съучениците им ги подкрепяха с аплодисменти.

Всеки от участниците получи малка награда – магнит с изображения на поета, стихотворението „Аз съм българче“ и родната къща на Вазов.


Поклон, будители!

Четвъртокласниците беседваха за народните будители. Четоха и разказваха за делото на велики българи. Обсъждахме защо и как можем и трябва да ги почитаме.

 


„Мениджър за един ден“

Днес в инициативата „Мениджър за един ден“ се включиха учениците от XIIБ клас – Светослав Лалев, Цветослава Ганашева, Павел Миленков и Паолина Василева, които влезнаха в ролята на учител за един час и представиха урок в часовете по информационни технологии на ученици от VII клас.

Пожелаваме на дванадесетокласниците успешна реализация в живота!

 


Национална седмица на четенето

/снимката е линк към албум/

В СУ „Васил Левски“ на 22.Х.2018 г. стартира  Националната  седмица на четенето с много и разнообразни инициативи.

Една от тях е посещение на всички детски градини в гр. Карлово.

Ученици от 1., 4. и 5. клас от  групите за целодневна организация на учебния ден подготвиха програма „Във вълшебния свят на приказките с малки и големи“ и представиха пред децата  от подготвителните групи различни приказни герои. Затрудниха ги с гатанки, прочетоха откъси от популярни и обичани книги.

Всяка подготвителна група  получи като подарък книжка с приказки, а за всеки малчуган имаше  ръчно изработена картичка – апликация с послание от учениците от 4. и 5. клас и шаблони  за оцветяване на любими герои.

Бъдещите първокласници също бяха подготвили изненади.


Урок по родолюбие

Днес 18 септември 2018г. учениците от 9в, 10а и 11в класове на СУ „Васил Левски” – град Карлово посетиха къща-музей „Иван Вазов” – град Сопот. Урокът по родолюбие, който беше изнесен от новия колега по история Георги Белчев и уредниците в музея е посветен на 100-годишнината от последната битка в Дойранската епопея и генерал Владимир Вазов!
Благодарим на всички, които участваха в събитието – ученици, колеги и музейни работници за съвместната изява, с която поставихме успешен старт на новата учебна година!