Учебна 2019/2020 г.

Днес честваме Св. св. Кирил и Методий

По случай 11 май, Денят на Св. Св. Кирил и Методий, учениците от 8, 9, 10, 11 клас изработиха дигитални обложки на последната прочетена книга (Board 1), портрети на видни личности (Board 2) и фотографии на техни любими книги или книги, които четат в момента (Board 3).

Материалите може да разгледате на https://noteboardapp.com/irinanaydenova

За днешният празничен ден – 11. май, Денят на Св. Св. Кирил и Методий, учениците от 9.б и 9.в класа изработиха дигитални вестници и плакати, учениците от 10.б създадоха дигитални обложки на любима книга, а учениците от 12.б споделиха фотографии на техни любими книги или книги, които четат в момента.

Всички проекти можете да разгледате на следният адрес: https://www.noteboardapp.com/irenaarabadjieva 


Ден на розовата фанелка

В деня на Розовата фанелка, ученическият съвет раздаде символа на кампанията на „Не на ТОРМОЗА“, а именно розови фанелки на учителите от СУ „Васил Левски“ и на някой от учениците.
Беше решено именно учителите на бъдат закачени със символа на кампанията, за да разпространят по класовете идеята на днешния ден – „НЕ на тормоза, но НЕ за ден!“.

Снимката е линк към галерия
Фотограф: Кристина Балкова


Коледна дарителска кампания

Нашата благотворителна акция продължава и за Коледа в с. Дъбене, с. Войнягово и кв. Сушица. Възрастните хора получиха пакетирани продукти и традиционна коледна почерпка. Благодарим за оказаното съдействие и финансова помощ на Община Карлово и за съдейсвието на кметовете по населени места, както и на всички дарители!

Благодарим Ви, че отворихте сърцата си!
Светли и благословени празници!

Снимката е линк към галерия
Фотограф: Кристина Балкова


Деца даряват радост

Учениците от група „Добротворци“ към СУ „Васил Левски“ с ръководител г-жа Милена Угренова, посетиха възрастните хора от дома „Света Марина“ Карлово. Поздравиха ги с кратка програма и ги почерпиха със сладки и питка, приготвени от техните родители.

Снимката е линк към галерия
Фотограф: Кристина Балкова


Инициатива за засаждане на дръвчета

Благодарим на всички които се включиха в Засаждането! Инициативате беше на ученическия съвет на СУ „Васил Левски“. Заедно учениците от Гимназията с техните родители и наши приятели от града, посадихме 5 кестена и 5 явора. Учениците от горен курс, заедно залесиха и с жълъд на бешбунар и в старческия дом в Карлово, където и завърши нашата инициатива. Благодарим и на Община Карлово и Горското стопанство в Карлово, за предоставените кестени, явори и жълъд.

Снимката е линк към галерия
Фотограф: Кристина Балкова


Ден на християнското семейство

Ученици и родители отбелязаха заедно Деня на християнското семейство в Средно училище „Васил Левски“.Снимката е линк към галерия


Ден на Християнското семейство

По традиция на Въведение Богородично посетихме храма, помолихме се за здраве и благоденствие в домовете ни. Гостувахме на любезните домакини в  Исторически музей „Васил Левски“ – гр. Карлово. Споделихме наученото за днешния празник, а те ни разказаха какво е било семейството в миналото.
Група „Добротворци“ – СУ „Васил Левски“, ръководител Милена Угренова


Седмица на Християнското семейство
(втора инициатива)

Снимката е линк към галерия

На 14.11.2019 се проведе втората инициатива в месеца на СЕМЕЙСТВОТО свързана с Деня на толерантността, една дълга дума, която учениците от клуб „Добротворци“ с ръководител Милена Угренова и председателят на Ученическия съвет към СУ „Васил Левски“ – Кристина Балкова, обясниха на децата от ДГ „Гина Кунчева“. В двете групи „Златна Рибка“ и „Слънце“ учениците и децата, заедно разбраха, че обичта към семейството всъщност ни обединява. Учениците занесоха част от най-дългото послание, което изработиха в началото на годината на децата от детската градина с обещанието, че когато пораснат децата ще се сещат, за децката си градина и ще се връщат, да помагат на по-малките, така както учениците отидоха при тях.


Седмица на Християнското семейство
(първа инициатива)

Снимката е линк към галерия

Месец ноември в СУ „Васил Левски“ – гр. Карлово е посветен на СЕМЕЙСТВОТО. На 13.11.2019 Катерина Бояджиева, координатор на Хлебна къща Пловдив, посвети всички в ритуала на месенето. Учениците от клуб „Добротворци“ с ръководител г-жа Угренова, заедно с родителите си месеха хляб от квас.


Национален студентски семинар на тема „Дарителството“

В чест на 1 ноември – Деня на народните будители, в Исторически музей – гр. Карлово се проведе национален студентски семинар на тема „Дарителството“.

Поводът е отбелязването на 200 години от рождението на Евлоги Георгиев и 195 години от рождението на Христо Георгиев – големите дарители на България.

Научни ръководители бяха проф. д-р Пламен Митев – СУ „Св. Климент Охридски“ и проф. Христо Глушков – ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

В този престижен форум за участие бяха поканени ученици от Карловските училища.

От СУ „Васил Левски“ се включиха два екипа от 11а. клас с компютърни презентации.

Първият екип в състав Виктория Василева, Радина Атанасова, Жанет Томова представиха темата „Дарителската традиция в Карлово“.

Ученичките Ангелина Кукова, Йоана Петрова, Нелина Мартинова се представиха с тема „Даренията на братята Евлоги и Христо Георгиеви за родния град Карлово“.

Нашите ученички се представиха изключително добре. Приковаха вниманието на всички с интересни факти и увлекателен разказ.

Те получиха поздравления от професорите.


Седмица на четенето

В седмицата на четенето на учениците от начален курс на СУ „Васил Левски“ гостува г-жа Чаушева – директор на НМ „Васил Левски“ – гр. Карлово.


Седмица на четенето

Снимката е линк към галерия

Във връзка с инициативата „Национална седмица на четенето“ от 14.10. до 18.10. 2019 година  учениците от I б клас в групата за целодневна организация на учебния ден на СУ „Васил Левски“ се включиха с голямо удоволствие. Седмицата започна с краснопис на ръкописна буква  „Аа“. Във вторник редихме пъзели на откъси от приказки. Сряда беше ден за прочит на любими детски приказки и наши гости бяха децата от IV б клас, които с голямо удоволствие прочетоха приказките „Красавицата и звяра“ и „Крали Марко“. Първокласниците слушаха с интерес. В четвъртък оцветявахме откъси от любими приказки. В петък наши гости бяха част от родителите на децата, които също ни четоха приказки.