Награди

“Царица на Долината на Розите 2013“

dolina_Roza

Златка Чомакова грабна втора корона в конкурс за красота. След като стана Царица на розите в Карлово, най-красивото момиче на града вече носи короната и на Царица на Долината на розите. Тя получи царствения атрибут и приза на тържествена церемония в Казанлък. Преди това 19 момичета от седем общини и един град, в които розопроизводството има традиции – Карлово, Сопот, Казанлък, Павел Баня, Николаево, Гурково, Казанлък и град Калофер дефилираха пред взискателно жури и многобройна публика. Това е най-оспорваният регионален конкурс за красота, който обхваща цялата Розова долина. За втора поредна година с приза на най-красивата девойка от Долината на розите се окичва карловка. Короната си Златка получи от Милиана Танчева, която спечели приза през 2012 година. Първата подгласничка в конкурса също е от нашето училище – Николета Йорданова . Втората подгласничка през 2013 година е казанлъчанката Ваня Сакъзова.

 


Царица на розата“ 2013г.

zlatkacaricarozakarlovo

   Златка Чомакова от 11а клас е тазгодишната Царица на розата. Титлата тя получи на конкурс, организиран от община Карлово в надпревара с още 14 момичета. Девет членно жури определи и останалите призьорки. Това са Христина Кузманова от 11а – първа подгласничка, Николета Йорданова от 10б – лице на модно студио „Бандерол“ и Евелин Стаменова от 11б – награда на ДЗИ.

   Носителката на титлата „Царица на розата“ 2013г. Златка Чомакова бе наградена от кмета д-р Емил Кабаиванов със статуетка „Златна роза“ и парична сума, осигурена от „Ротари клуб“ – Карлово.

снимки от събитието – тук


Община Карлово награди изявени ученици

   В навечерието на 24 май, община Карлово и тази година връчи награди на изявени ученици и отличници от випуск 2013.

   Началото на събитието започна с изпълненията на деца от ЦДГ „Първи юни”, които зарадваха публиката с танца си „Розоберачи”. 

   Зам.–кметът Антон Минев връчи на отличниците грамоти и книгите – „Прочит на българската история” и „Ти си за мене любов и вяра”. Випуск 2013 г. завършват общо 52-ма отличника, от които 8 с пълни шестици. Те получиха и едномесечна карта за фитнес. С грамоти и книгата – “Национален музей Васил Левски” – Карлово бяха наградени още 50 изявени деца, които представят общината на кръгове в местни, национални и регионални конкурси.

Наградените ученици от СОУ „Васил Левски“ – тук

Снимки от събитието


Първо място в Анти-СПИН кампания

   По повод 1 декември – Световен ден за борба срещу разпространението на вируса на HIV/СПИН, Център за обществена подкрепа – Община Карлово и Български младежки червен кръст организираха състезание на презентации по темата за превенцията и борбата с болестта между училищата в община Карлово.

   Тези презентации на състезателен принцип станаха традиция в община Карлово като всяка година победителите получават награди за I, II и III място.

     Традиционно отбора на СОУ „Васил Левски“, Карлово с ръководител              г-жа А. Николова спечели I-во място.

ето и снимки от участието

Презентацията, която донесе I-вото място на отбора ни може да видите тук.