Проекти и конкурси

Мисловни карти в помощ на ученето

Щракнете върху картинката, за да разберете:

  • Какво е мисловна карта?
  • Как се прави?
  • Какви мисловни карти изготвиха учениците ни?

Природни карти на България

Снимката е линк към галерия

Учениците от 7г. клас с един по-различен поглед към природната среда на България.

Децата от групата по РП – География и икономика в дните на дистанционно обучение създадоха карти на България, изобразяващи  природногеографските области, климатичните области, зоналните почвени типове и отточните области на страната.

По-различното са материалите, които използваха да присъздадат разнообразните природни компоненти и тяхното разпределение по територията на България. Тук се включиха „съкровища“ от кухненските шкафове на мама: див ориз, кимион, кафе, какао, червен пипер, киноа, сол и др.

На 22.04. – ДЕН НА ЗЕМЯТА да им се насладим!


И учениците от 1б. клас полагат усилия и сътворяват интересни неща вкъщи!


Проекти по „Човекът и природата“ 

Учениците от V клас доказаха ,че и при дистанционно обучение могат да творят и учат едновременно. Показваме модели на растителни и животински клетки направени по предмета „Човекът и природата“.

Продължавайте все така, мили деца, да показвате своите знания и умения!

Картинката е линк към галерия


Конкурс за най-оригинално видеопослание на тема „СПИН“

На 29.11.2019 г. в зала „В. Караиванов“ – гр. Карлово се проведе конкурс за най-оригинално видео послание на тема СПИН, организиран от МКБППМН – гр. Карлово.

Представители на нашето училище бяха Лилия Дунеловска и Михаела Люртова от 8. клас. Клиповете и на двете момичета впечатлиха журито и публиката и бяха високо оценени – първо място за Михаела и второ за Лили.

За първа година имаше участници от други градове в България, а организаторите обявиха, че конкурса вече ще е национален.

Благодарим на  прекрасните момичета и техните ръководители и им пожелаваме още много успехи!