2015/2016 уч. г.

Трето място в Националния ученически конкурс

„Куба – далечна и близка“

01

   Стотици деца от цялата страна взеха участие в тазгодишното юбилейно X издание на Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка”, което е с мото: „България и Куба – приятелство и съзидание през годините”. Те изпратиха своите рисунки, стихотворения, разкази, есета, реферати и презентации, а членовете на журито споделиха, че творбите са с висока художествена стойност, и изразяват стремежа към познания и чувството за приятелство към кубинския народ на авторите – ученици от всички класове. Авторитетно жури отличи 53 деца и 37 учители.

   За трета поредна година Виктория Василева от 7г клас е сред отличените участници и зае призовото трето място!

   Националният ученически конкурс „Куба – далечна и близка“ се организира от Асоциацията за приятелство „България – Куба“ в Република България, Синдиката на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Българския антифашистки съюз, със съдействието на Министерството на образованието и науката и на Посолството на Република Куба в Република България. Целта е децата в България да научат повече за приятелска Куба, да се възстановят връзките на доброто сътрудничество между българския и кубинския народ, да се опознаят младите хора от двете страни.

   Конкурсът е включен в Националния календар на Министерството на образованието и науката за извънучилищни дейности.

повече снимки от церемонията по награждаването – тук


УК „ПАНДОРА“ от СОУ „Васил Левски“ – победител на Регионалния панаир на учебните компании на Джуниър Ачийвмънт

УК-Пандора

На 26.04.2016г. в Хасково, Велико Търново и Благоевград се проведоха Регионалните панаири на учебните компании на Джуниър Ачийвмънт – част от квалификацията за Националното състезание „Най-добра учебна компания“ 2016 г.
Целта на панаирите е да се даде възможност на учебните компании в конкурентна среда да демонстрират своите умения по продажби и маркетинг, като същевременно съумеят добре да защитят идеята си пред жури.
СОУ „Васил Левски“, Карлово бе представено на Регионалния панаир в гр. Хасково от УК „Пандора“ (Ива Тонкова, Гергана Иванова, Даяна Михайлова, Мария Джангазова, Атанас Куртев и Петър Белев) и УК „Надежда“ (Яна Чилингирова и Панайота Вангелова).
Учениците от „Пандора“ демонстрираха пред жури и публика своята бизнес идея – да съхранят някой от древните текстилни занаяти, като ги превърнат в авангарден стил, който се продава.
С атрактивния си щанд, красотата на ръчно изработените продукти, с интересната идея и умението им да я защитят пред журито на български и английски език, с оригиналната си презентация на сцена учениците от „Пандора“ се класираха за участие в Националното състезание „Най-добра учебна компания на България“.
Екипът на компанията е изграден от амбицирани и креативно мислещи млади хора,  движени от мотивацията да доказват непрекъснато своята надеждност, нестандартния си творчески подход, стремежа си за израстване и умението за изграждане и поддържане на дълготрайни партньорства.
Основната дейност на фирмата е свързана с вековни български занаяти/ тъкане, плъстене/ и приложни традиции, които по най-непредсказуем начин присъстват  и в дворците на  най-елитната европейска аристокрация като принц Чарлз, Кралица Беатрикс, музей Албърт, Мик Джагър и много други.
Момичетата от УК „Надежда“ впечатлиха журито с интересната си идея за модерна форма на туристически услуги в Карлово и бяха номинирани за „Най-предприемчив екип“.


100 на 100 добро!

cats

   Средно общообразователно училище „Васил Левски“ участва в играта „100 на 100 ДОБРО!“ – 10 000 нови дървета за България на сайта gorata.bg. Два класа (5б и 11б) публикуваха снимки на своите класове и кратко описание защо искат да спечелят, как могат да опазят природата и как виждат по-добро бъдещето на училището и града. След гласуване в социалните мрежи, тези класове спечелиха общо 200 броя дръвчета, които да бъдат засадени в района на училището и града.

ОРГАНИЗАТОР: Играта с награди „100 на 100 добро“ се организира и управлява от Фондация „77“, регистрирана като е естествено продължение на инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“, която има за цел засаждане на 1 100 000 нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини, като до този момент има засадени над 95 000 нови дървета за България.

ЦЕЛ:  Целта е десетки хиляди млади хора на територията на цялата страна да могат да засадят дърво, да бъдат информирани за ползите от дърветата, за баланса в природата, за важността да пазим чисто и ползите от това да правим добро.

Всяко засаждане ще се осъществи с подкрепата на училищното ръководство, на регионалното държавно горско стопанство и община Карлово.

Повече на http://gorata.bg/


Първо място в

Национален конкурс за компютърна рисунка, колаж и фотография „Виртуална пролет 2016“

Gabriel 10 a klas

Габриел Доков от XA клас на СОУ „Васил Левски“ участва в

ШЕСТИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА, КОЛАЖ И ФОТОГРАФИЯ ‘’Виртуална пролет 2016” и спечели

I-во място в категория Фотография, 15-19 годишни.

   Класирането е обявено на следният адрес:

http://gpaeburgas.org/wp-content/uploads/2016/04/Arts-Final-2016.pdf

   Можете да видите неговата снимка тук:

http://arts.gpaeburgas.org/displayimage.php?album=58&pid=2356#top_display_media

   Неда Бичева и Христина Атанасова от IXB клас, също така Даяна Михайлова и Златина Стойчева от XA клас също взеха участие в конкурса със свои фотографии и колажи.

Поздравления за Габриел и още много успехи!


Първо място в

Национален конкурс за ученическо есе

page

   Стопанската Академия в Свищов организира традиционното си състезание по писане на есе на теми: „10 причини да продължа образованието си в България“, съответно да бъде написано на български език и „10 причини да продължа образованието си в чужбина“, съответно на български, английски, немски, френски и испански език.

   Сред 140 есета, есето на Александрина Угренова на тема „10 причини да продължа образованието си в чужбина“, написано на английски език, спечели първо място. Награждаването се състоеше в академията в Свищов на 26.02.2016г.

   Грамотата и сертификатът дават възможност на Александрина да учи специалност по неин избор в академията.

Поздравления за Алекс! Всички ние се чувстваме горди с нейния успех!


Национален ученически литературен конкурс

„Млад писател“

Щастливи и горди сме да съобщим, че

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА
Среща със съвременни писатели в училище получи

Мария Цветелинова Джангазова от 10 клас на

СОУ „Васил Левски“, гр. Карлово

cats

   Литературният конкурс се провежда на територията на цялата страна и в него могат да участват всички ученици от седми до дванадесети клас, които се обучават в български училища.

   С всяко издание интересът към конкурса става все по-голям, което означава:
– повече участници;

– по-богата палитра от теми;

– по-вълнуващи произведения.

   Авторите могат да участват със свои творби – стихотворение, разказ или есе.

 Празникът е обезпечен с грамоти за най-добрите участници и награди за победителите.

Снимки от конкурса и есетата на Мария – тук


Учебна Компания „Надежда“

представя своята презентация „Мечти“.

Вижте, за какво мечтаят нашите ученици!

МЕЧТИ


Отново призово място за ученици на

СОУ „Васил Левски“!

cats

   Отбор от ХБ клас, с ръководител г-жа Анелия Николова взе участие в националния конкурс за презентация на тема: „Застрашени видове в моя роден край“. В конкурса участваха 35 отбора от цялата страна. Нашите момичета – Рада Шивачева, Мария Кацарова, Симона Демертзи и Християна Димитрова спечелиха ІІ-ро място.

   Презентацията ще бъде представена и наградена на Националната конференция на Българското движение „Син флаг“ по проекта „Училищната мрежа на Програмите „Екоучилища“ и „Учим за гората“ – модел за успешно сътрудничество за устойчиво развитие, опазване на околната среда и екологично образование“.

Поздравления! Всички ние се чувстваме горди от постигнатия успех!


Специална награда на журито на конкурса

„Дърво с корен 2015“

Секвоята на Никола Аджаров

Секвоята на Никола Аджаров

Местоположение: частен двор, гр. Карлово

Възраст: 90 години

Вид: Секвоя

Инж. Евгени Цавков – член на журито на „Дърво с корен 2015“ – връчва специалната награда на журито за секвоята на Никола Аджаров, номинирана от Атанас Янев, ученик на СОУ „Васил Левски” гр. Карлово.

прочетете и вижте повече – тук


Нов успех на Надя!

cats

По „Лунната пътека“ Надежда Христова Иванова от Xa клас

достигна второ място в

МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС

„АЗ ОБИЧАМ ЧЕРНО МОРЕ” – НЕСЕБЪР 2015г.

в раздел ЛИТЕРАТУРНО ТВОРЧЕСТВО – ПРОЗА.

Пожелаваме и да бъде все така усмихната и целеустремена!


Музикален конкурс „С песен и обич творим добро“

cats

   След три дни в Пловдив, от сцената на Военния клуб и конкурса „С песен и обич творим добро“ , се завръщаме с много положителни емоции и много награди! Децата, които подготви г-жа А. Илиева, бяха отличени и наградени:

  • Александрина Трифонова получи награда за най-малък участник в конкурса – само на 4г. и 5 месеца
  • Дани Илиева – трето място във втора възрастова група
  • Полина Димова получи специална награда от  спонсорите
  • Мария Петрова – второ място сред най-големите участници в четвърта възрастова група

Благодарим на момичетата за отличното представяне!

Благодарим заедно на екипа за отличната организация, звук и добро настроение по време на конкурса!

Пожелаваме си здраве и много поводи за усмивки и занапред!

 


конкурс-училищна библиотека


 


1

СОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ СТАНА ЧАСТ ОТ AIESEC – най-голямата международна студентска организация, която се фокусира върху изграждане на позитивни лидери за обществото.

„Global Family“ – Покани света в твоя дом

СОУ „Васил Левски“ и ученици от 9, 10 и 11 клас станаха част от програмата “Global Family” на младежката организация „AIESEC”. Благодарение на програмата те имаха възможност да се докоснат до нови и непознати култури. Същността на “Global Family” се състои в това чуждестранни доброволци, които работят в България по социални проекти да споделят своите обичаи и традиции като живеят за определен период от време при местни граждани. Групата доброволци пристигна в Карлово на 10.08.2015 и бе посрещната от наши представители. Проектът стартира на 10.08 и продължи една седмица като доброволците живееха в домовете на нашите участници, а интересните занимания се провеждаха в каб. 2 в нашето училище.

Темите, по които работиха ученици и доброволци са :

  • Формално и неформално обучение
  • Важността на образованието ·
  • Разликата между информираност и знания
  • Начини за обучение
  • Възможностите след завършването на гимназия.

Вижте приложената презентация изготвена от наши ученици от 10а клас.  Вижте снимки тук