Иновационен лагер

СОУ „Васил Левски” – Карлово се присъединява към инициативата на Джуниър Ачийвмънт България, които отбелязват Световната седмица по предприемачество.ПРОГРАМА1

   Училището организира „Иновационен лагер“

на  20.11.2014 г. от 10:00 часа.

   За седма поредна година Фондация Джуниър Ачийвмънт България е организацията–домакин на Световната седмица по предприемачество за България, която ще се проведе в периода 17-23 ноември 2014г. Целта на глобалната инициатива, в която през 2013 г. се включиха 140 държави и 7 500 000 души, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл; да насърчи предприемачите да мислят глобално, превръщайки идеите си в реалност. В рамките на тази седмица милиони млади хора по света ще вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие. Миналата година в рамките на Световната седмица по предприемачество у нас бяха организирани 130 инициативи в близо 70 града и събитието се осъществи под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

   Иновационният лагер е нов образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт, който мотивира млади хора на възраст 15-19г. да бъдат изобретателни и да поемат рискове в интерактивна среда и така развива тяхната предприемаческа нагласа. По време на лагера учениците се събират, за да разискват конкретно бизнес предизвикателство и да генерират идеи, които биха разрешили поставения казус в рамките на 6 до 24 часа, разполагайки единствено с достъп до компютри, Интернет и съветите на бизнес консултанти доброволци. Членовете на отборите не се познават и трябва бързо да се адаптират едни към други и да разпределят адекватно задачите помежду си, за да могат да работят заедно ефективно.

ПРОГРАМА

ПРОГРАМА