Ден на отворените врати

Денят на отворените врати е част от европейска кампания за подкрепа на родителското присъствие в училище, инициирана от Европейската родителска асоциация и подкрепена от 19 европейски страни.

   Скъпи родители,

   Всеки ден детето ви прекарва между 6 и 8 часа в училище. Тук то не само усвоява нови знания, но се учи да общува, да организира задачите си, да поема отговорност, да бъде истински човек и достоен гражданин на България, Европа и света. Питали ли сте се как преминава един негов ден в училище?

   Заповядайте на 10-ти декември 2014г. в училище и вижте! Влезте в ролята на учител, ученик или зрител.

   На този ден вратите на нашето училище ще бъдат широко отворени. Вие имате право на достъп до всяка информация, която се отнася до детето ви, и отговорността да работите съвместно с педагозите в негово име.

   Посетете класната му стая и влезте в някой от часовете. Има ли нещо, с което бихте помогнали на детето да се чувства no-добре, а на учителите – да са по-пълноценни? Помислете може ли това място да стане по-уютно. Ако не можете да се ориентирате в предоставената информация или тя не е достатъчна, предложете на класния ръководител на вашето дете или на директора на училището по-удобен начин за поддържане на връзка между вас. Посетете библиотеката, разберете какво е работното ѝ време, как можете да запишете детето в нея и какви книги бихте могли да вземате. Помислете има ли някаква възможност децата по-активно да използват наличния библиотечен фонд. Може ли той да бъде обогатен? Посетете компютърен кабинет. Има ли връзка с Интернет? Дали не бихте могли да направите нещо в тази посока. Какво правят децата през междучасията? Има ли опасни места в двора и около него? Помислете как заедно с преподавателите и училищната администрация можете да създадете по-безопасна среда за децата.

   И най-важното – вижте училището като втори дом на детето.

   Своите впечатления, за да стане училището желана територия на вашите деца може да споделите и на адрес roditeli_soulevski@abv.bg

Очакваме Ви!

Запознайте се с програмата на Деня на отворените врати.