Европейският ден на спорта в училище

12039532_1008939082491555_5848832136919853578_n

   Учениците и учителите от СОУ „Васил Левски” ще отбележат

Европейският ден на спорта в училище – 25 септември 2015г. /петък/ с игри и забавления под мотото:

Бъди активен! Движи се и играй всеки ден в училище!

   Програмата за децата в начален курс започва с утринна физзарядка – физическа активност преди първия учебен час – в нея освен учители и ученици, може да се включат и техните родители. След учебните часове – ще има индивидуална надпревара на следните спортни центрове: 5 подскока; 2 точни стрелби в баскетболен кош; 5 завъртания на обръч – може на кръста, врата, ръка или на крак; 5 коремни преси и от 6 броя кегли с топка да се съборят 3 кегли.   

   Продължаваме с подвижни и щафетни игри с бягане, провиране през обръч и прескачане на препятствие, като отбора се състои от 5 момичета и 5 момчета. И накрая ще има игри за деца и родители – хванати заедно те се движат в синхрон, като всеки от тях носи – родителят чаша вода (без да я разлее), а детето на лъжица топче за пинг – понг, без да падне на земята, пренасят ги до определено място и се връщат на старта. Програмата за учениците от среден и горен курс започва с веселие в училищния двор през голямото междучасие – зумба танци и народни хора – целта е да направим най–дългото хоро и да обиколим с прегръдка любимото ни училище. След учебните часове започваме с индивидуални центрове за момчета: 10 лицеви опори; 10 жонглирания с футболна топка; 5 гола с футболна топка в малка врата , а за момичета: въртене на обръч – 10 пъти; 5 точни попадения в баскетболния кош; 10 коремни преси; 10 подскока на въже.   

   Ще има надпревара в щафетни игри с бягане, провиране и прескачане за учениците от 5-ти и 6-ти клас, като отборите са съставени от 5 момичета и 5 момчета.

   Ще отбележим и Европейския ден на езиците – 26. 09. 2015г. с ориентиране в училищния двор с цел от четирите центъра да се сглобят сентенции на английски език, свързани със здравословния начин на живот. И ще завършим с надпревара в колективни спортни игри: футбол, волейбол, стрийтбол, бадминтон и тенис на маса.


Бъдете активни! Нека всеки от нас се включи поне в една от спортните надпревари за Европейския ден на спорта в училище!