СУ „Васил Левски“ – Карлово става част от Програмата за посланици на Европейския парламент

Целта на Програмата за училища посланици на Европейския парламент е най-мащабната по рода си платформа, целяща да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да ги подтикне към по-засилено гражданско участие в демократичния процес.

В началото на учебната 2018/2019 година на конкурсен принцип са избрани нови 40 училища от цяла България, които да бъдат включени в инициативата. Разгледаните кандидатури са над 100 и са от почти всички области в България. Основните критерии при подбора са мотивацията на кандидатстващите учители, силните страни в работата на училището, качеството (обхват и иновативност) на предложената примерна дейност за разширяване на знанията на учениците за европейските институции и провокиране на любопитство и интерес към европейските теми. Горди сме с факта, че сме сред одобрените 40!

Успешното осъществяване на заложените от всяко училище дейности ще определи кои участници в Програмата официално ще получат статут на училище посланик, както и възможност за участие в специализирани инициативи на ЕП в Страсбург и Брюксел.