МОН отличи СУ „Васил Левски“

МОН отличи СУ „Васил Левски“ като едно от най-активните училища-участници в Европейската седмица на програмирането, 6-21.10.2018 г.
От 6 до 21 октомври 2018 г. училищата във всички европейски страни отбелязват важността на изучаването на програмирането и развитието на творческото мислене в рамките на инициативата наречена „Европейска седмица на програмирането“.

Министерството на образованието и науката подкрепи инициативата на Европейската комисия и отправи покана към всички училища в България да регистрират на сайта http://codeweek.eu/schools  събития, които се провеждат в тяхното училище.

Учителите по информатика, информационни технологии и математика А. Василева, И. Арабаджиева, И. Найденова, М. Дочева, М. Мишевска, П. Иванова и Т. Дечева се включиха с много и разнообразни инициативи с ученици от училището и партньори СНЦ „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ и Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ – Карлово.

На 29 октомври 2018 г. на специална церемония МОН отличи с грамота и плакет СУ „Васил Левски“ за класиране в следните категории:

  • Училище с най-много регистрирани и реализирани събития:

2-ро място за СУ „Васил Левски“

  • Училище с най-много регистрирани и реализирани партньорски инициативи с училища от България или чужбина:

1-во място за СУ „Васил Левски“

  • Училище с най-голям общ брой реализирани инициативи:

2-ро място за СУ „Васил Левски“

В албума Codeweek може да разгледате снимки от инициативата.