ДВАНАДЕСЕТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Дванадесето национално състезание по творческо писане е отново на хоризонта, а учениците от СУ „Васил Левски“ – Карлово нямат търпение да използват въображението и вдъхновението си, за да разкажат най-щурите истории. Темите винаги са необикновени, примерно: „Имало едно време пчели, които забравили как се прави мед“, „Разпродажба на бутилирани емоции“, „Необичайно чувствителен съм за робот“, „Навсякъде миришеше на тишина“, „Да си мързелив е истинско изкуство“, „Емоционалният багаж вече трябва да се декларира на летището“.

Датата е 24 ноември (сряда), а надпреварата ще се проведе от 14:30 до 15:30 ч. онлайн в платформата Microsoft Teams. Участниците се събират в 14:00 ч., за да получат инструкции от учителя-координатор.

Заявете желанието си за участие като изпратите имейл на b_kalacheva@abv.bg (Богдана Калъчева) до 22 ноември (понеделник). В писмото включете трите си имена, класа си и името на учителя си по английски език.

В състезанието могат да участват ученици от 6 до 12 клас, изучаващи английски език. Те избират и пишат по една от трите теми, предложени за съответния клас. Темите се обявяват в деня на състезанието. Учениците могат да пишат на компютър/лаптоп/таблет или телефон и имат на разположение един час (60 минути) за писане. След приключване на времето запазват текстовия файл и го изпращат на имейла на учителя-координатор. От този момент не се допускат никакви редакции и промени във файла.

Участниците нямат право да ползват мобилни телефони за справки в интернет, речници, записки, разговори в чат и други помощни средства и материали. Организаторите ще проверяват получените работи за плагиатство, а работи, които не са авторски, ще бъдат анулирани. Оценяването ще се проведе в два кръга през м. януари 2022. Най-добрите 16 работи от всяка възрастова група, подбрани в първото оценяване, ще се класират за националния финал. Национално жури ще обяви класиралите се на първо, второ и трето място във всяка възрастова категория на 31 януари 2022. Всички участници получават грамоти за участие, класиралите се за втория кръг на оценяване и победителите – грамоти и награди.

Очакваме Ви!