Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“

Уважаеми ученици и родители,

Информираме Ви, че съгласно Регламента за организиране и провеждане на Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“ през учебната 2021/2022 г., то ще се проведе на 17 март 2022 г. от 12.00 ч. във всяко училище, в което има желаещи да участват  ученици.

Състезанието включва 9 отделни теми за: I клас, II клас, III клас, IV клас, V клас, VI клас, VII клас, VIII клас, IX – XII клас.

В срок до 04.03.2022 г. родителят (настойникът, попечителят, носещ отговорност за ученика) подава заявление (изтегли) за участие в състезанието и декларация (изтегли) за информираност и съгласие  за публикуване на резултатите на ученика и личните му данни (трите имена, училище, клас, населено място, снимки и/или видео с негово участие) за целите и за популяризиране на състезанието. Заявлението и декларацията се подават до директора на училището, в което се обучава ученикът. При липса на изрично изразено съгласие, резултатите на ученика се обявяват с идентификационен код. В заявлението за участие в Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“ родителят/настойникът/попечителят, носещ родителска отговорност за съответния ученик, декларира, че е запознат и приема правилата на Регламента на състезанието (изтегли).