ОТЛИЧИЕ ЗА УК „ДЕНК“ НА МЛАДЕЖКИ БИЗНЕС ФОРУМ „ИЗГРЯВАЩИ ЗВЕЗДИ“ 2023

/снимката е линк към албум/

На 10 юни на сцената на Пловдив Стейдж Парк се проведе големия финал – младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“ 2023 на Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria). Класираните от Регионалните състезания 25 учебни компании на JA Bulgaria представиха своите идеи пред експертно жури, съставено от представители на бизнеса и международните организации в България. Най-добрите от тях бяха отличени в различните категории за новаторство и предприемачески дух.

Най-динамичната част от форума беше търговското изложение на учебните компании. В емоционалната церемония по награждаването се включиха представители на бизнеса и управителния съвет на JA Bulgaria, в присъствието на официалните гости на събитието – г-жа Милена Стойчева,  министър на иновациите и растежа, и г-жа Кристина де Бройн – представител на Уницеф за България.

Победители в категорията „Зелено предприемачество и кръгова икономика”  са УК „ДЕНК“ – СУ „Васил Левски“, гр. Карлово и УК „GCoffee” – ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“, гр. София. Учениците от УК „ДЕНК“ – Стеляна Димитрова, Десислава Стоянова, Ивайла Нечева, Надежда Бахлова и Делко Делков, продължават по успешния път на учебните компании от училището ни. С много амбиция и увереност, те представиха своите таблетки за съдомиялна с безвреден състав и различни аромати. Ръководител на учебната компания е г-жа Спаска Бистрашка. УК “GCoffee” произвежда биоразградими капсули за кафе от конопена пластмаса и филтърна хартия.

Победителите, които ще представят страната ни в Истанбул на най-голямото събитие за предприемачество в Европа – GEN-E, са учебна компания „ЕМ-РАХ“, 137 СУ „Ангел Кънчев“, гр. София, които са разработили фотоволтаичен контейнер с механизъм за компресиране на отпадък и стартъпът Pop!Ed – приложение, което използва добавена реалност, за да визуализира учебното съдържание чрез интерактивни 3D модели и анимации.