SPELLING BEE – НЕ ПРОСТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО СПЕЛУВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

„SPELLING BEE – НЕ ПРОСТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО СПЕЛУВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, А ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗАПОМНЯНЕ НА ДУМИ ЧРЕЗ ИГРА И ЗАБАВЛЕНИЕ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ 5, 6 И 7 КЛАС”

Spelling Bee е състезание, в което участниците “спелуват” (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 4000 ученици на възраст до 14 години ще се състезават в училища в цялата страната  от 17  до 28 февруари 2024 г.

В СУ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ” СЪСТЕЗАНИЕТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 23.02.2024 г. от 13.30ч В СТЕМ ЦЕНТЪРА. ЗАПОВЯДАЙТЕ И ПОДКРЕПЕТЕ ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!

Spelling BEE JUNIOR за децата от начален етап (4 клас), състезанието ще се проведе в сградата на начален етап на 21.02.2024 г. За повече информация – г-жа Т. Нончева.

Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за 14-та година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна. И тази година над 4000 малки пчелички от 2 до 4 клас ще се включат в състезанието Spelling Bee Junior.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.

ВАЖНО: АКО ОБИЧАТЕ ДА ТВОРИТЕ, ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В КОНКУРСА “DIY bee MINE“ ПО СЛУЧАЙ 14 ФЕВРУАРИ С ИЗРАБОТКА НА ПЧЕЛИЧКА “bee MINE“

  • Материал: гланцов блок, картон, хартия и други помощни материали
  • Брой: изработка на минимум 1 пчеличка
  • Срок: до 13.02.
  • Моля да предадете готовите пчелички в каб. 2, ет. 2, МУЦ – г-жа П. Стефанова