Изяви

Национална седмица на четеното – II,,б“ клас

Картинката е линк към презентация


Викторина, посветена на Иван Вазов

Незабравим ще остане часът на класа на 29.10.2018г. за учениците от 7в. и 7г. клас. Той бе посветен на народния поет и патриарх на българската литература Иван Вазов.

На проведената викторина ученици от двата класа показаха знания за богатата житейска и творческа биография на Вазов. Съучениците им ги подкрепяха с аплодисменти.

Всеки от участниците получи малка награда – магнит с изображения на поета, стихотворението „Аз съм българче“ и родната къща на Вазов.


Поклон, будители!

Четвъртокласниците беседваха за народните будители. Четоха и разказваха за делото на велики българи. Обсъждахме защо и как можем и трябва да ги почитаме.

 


„Мениджър за един ден“

Днес в инициативата „Мениджър за един ден“ се включиха учениците от XIIБ клас – Светослав Лалев, Цветослава Ганашева, Павел Миленков и Паолина Василева, които влезнаха в ролята на учител за един час и представиха урок в часовете по информационни технологии на ученици от VII клас.

Пожелаваме на дванадесетокласниците успешна реализация в живота!

 


Национална седмица на четенето

/снимката е линк към албум/

В СУ „Васил Левски“ на 22.Х.2018 г. стартира  Националната  седмица на четенето с много и разнообразни инициативи.

Една от тях е посещение на всички детски градини в гр. Карлово.

Ученици от 1., 4. и 5. клас от  групите за целодневна организация на учебния ден подготвиха програма „Във вълшебния свят на приказките с малки и големи“ и представиха пред децата  от подготвителните групи различни приказни герои. Затрудниха ги с гатанки, прочетоха откъси от популярни и обичани книги.

Всяка подготвителна група  получи като подарък книжка с приказки, а за всеки малчуган имаше  ръчно изработена картичка – апликация с послание от учениците от 4. и 5. клас и шаблони  за оцветяване на любими герои.

Бъдещите първокласници също бяха подготвили изненади.


Урок по родолюбие

Днес 18 септември 2018г. учениците от 9в, 10а и 11в класове на СУ „Васил Левски” – град Карлово посетиха къща-музей „Иван Вазов” – град Сопот. Урокът по родолюбие, който беше изнесен от новия колега по история Георги Белчев и уредниците в музея е посветен на 100-годишнината от последната битка в Дойранската епопея и генерал Владимир Вазов!
Благодарим на всички, които участваха в събитието – ученици, колеги и музейни работници за съвместната изява, с която поставихме успешен старт на новата учебна година!