Изяви

Ден на Християнското семейство в нашето училище

   В навечерието на празника на Християнското семейство, ученици от 1 а,г и 2 г клас сътвориха малка изложба. Децата с радост нарисуваха своите семейства и пресъздадоха привързаността си към тях. По този начин ни напомниха колко са важни християнските добродетели и всеобщите човешки ценности.


1 ноември – Ден на народните будители

За Деня на народните будители третокласниците на СУ „Васил Левски“-град Карлово посетиха паметника на Евлоги и Христо Георгиеви, на Иван Богоров и къщата на Даскал Ботьо Петков. Поднесоха цветя, рецитираха стихотворения и пяха песни, за да изразят почитта си към делото на будителите.


Ден на усмивката

През 2001 г. художникът Харви Бел измислил празник – Международен ден на усмивката. Според него това трябва да бъде денят, „посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото: „Направи добро. Помогни на някого да се усмихне“. Той избрал началото на октомври заради  първите мрачни есенни дни, в които хората се усмихват по-рядко.

По инициатива на ученическия съвет отбелязахме деня на Усмивката в училище, като новоизбраните председател Вирджиния- Изабел Маркова и Мариета Даскалова, зам.председател, решиха да запечатат в снимка усмивките на ученици от различни класове. Посланието на момичетата е да ни  напомнят, че света е оцелял защото се е смял 🙂

Снимката е линк към галерия