Учебна 2012/2013г.

 

СОУ „Васил Левски“ – гр. Карлово – ЧЛЕН НА BETA-IATEFL

   СОУ „Васил Левски“ – гр. Карлово – ЧЛЕН НА BETA-IATEFL affiliate (Българска Асоциация на Учителите по Английски език)
линк към сайта на БЕТА:  http://www.beta-iatefl.org/annual-conference/conference-call/
   Нашето училище и тази година участва в годишната конференция на БЕТА, която се проведе в слънчева Варна в Департамента по Информация, Квалификация и Продължаващо Образование към ШУ „Константин Преславски“. 
   Госпожа Павлинка Стефанова, преподавател по английски език в горен курс, за втора поредна година представляваше методическото обединение на учителите по английски език към СОУ „В. Левски“.
BETA-IATEFL

Маратон на четенето

   Учениците от Средно общообразователно училище „Васил Левски“ доказаха, че обичат да четат!

   В продължение на няколко дни петокласниците участваха в Маратон на четенето, който се проведе в училищната библиотека. Децата се включиха с голямо желание в инициативата и показаха своите способности при четенето на художествен текст. Победителите в различните класове получиха награди.

maraton1


„Народните будители и Аз“

    За пореден път нашите ученици доказаха, че са най-добрите!
На състезанието „Народните будители и Аз“, те показаха отлични познания не само за своя патрон, но и този на противника. Учениците от 9А клас, с класен ръководител г-жа Гънчева постигнаха 100% резултат, а от 7В клас, с класен ръководител г-н Враджев – 91,38%.

Браво деца! Гордеем се с вас!!!

buditeli


Пролетно парти и избор на

„Мис и Мистър Гимназия“ – 2013г.

   За втори пореден път на 30 април 2013г. в дискотека „Опиум“,

СОУ „Васил Левски“ организира пролетно парти.

И тази година на него бяха избрани „Мис и Мистър Гимназия“:

Възрастова група 5-7 клас:

Момичета Момчета
1 място Джамила Мунавар Даниил Ноев
2 място Виктория Манукова Данаил Цонков
3 място Озода Мунавар Иван Чернев

Възрастова група 8-12 клас:

Момичета Момчета
1 място Елена Котушева Пламен Георгиев
2 място Вяра Белорешка Николай Колев
3 място Николета Йорданова Цветан Любчев

   Всички участници, гости, жури и публика се забавляваха заедно, заредиха се с положителни емоции и много настроение.

Поздравления за всички, имали куража да участват!

Снимки от събитието – тук


Първи национален конкурс за популярна песен

   Мария Петрова от 7А клас при СОУ“Васил Левски“, взе БРОНЗА в своята възрастова категория на Първия национален конкурс за популярна песен в град Хисар! Първо явяване на такава сцена и първи голям успех! Сигурни сме,че още много победи те чакат…

Гордеем се с теб и ти благодарим за чудесното представяне!

Mimi


МАРАТОН  НА  ЧЕТЕНЕТО

   Третокласниците участваха в Маратон на четенето.

   На 22.04. в Камерната зала на Читалището в града учениците от ІІІ „А” клас артистично   драматизираха 3 български приказки. Получиха грамота, книжка и енциклопедия.

   На 24.04. децата от ІІІ „Б” и ІІІ „Д”клас се срещнаха с писателката Петя Александрова. Те представиха нейни произведения, съчинение, вдъхновено от нейното творчество и изказаха лични впечатления от прочетени творби. Тръгнаха си с нейни книжки с автограф.

   На 25.04. третокласниците от „В” и „Г” паралелки показаха наученото от тях за Асен Босев и Атанас Цанков. Всеки от класовете представи постер за избрания автор. Учениците изненадаха публиката от съученици с интересни драматизации по:

 • „Мимето” – Асен Босев
 • „Горското училище”, „Мравче – подигравче” и стихотворения от Атанас Цанков

   Имаше награди – книжка и грамота за:

 • „Най-добър четец” – Йоана Мурджева – ІІІ „Г”клас
 • „Най-добър краснописец” – Стилияна Тончева – ІІІ „В”клас​

maraton


За чиста България

   На 20 април 2013 год.ученици от Начален курс на СОУ „Васил Левски“, техни учители и родители участваха в спортно мероприятие в местността „Беш бунар” край Карлово. Инициативата бе във връзка с Деня на Земята и в подкрепа на Националната кампания „За Чиста България”. Състезателните игри донесоха много емоции и на малките, и на възрастните. Преди да се върнат в града, всички заедно почистиха района.

chista-Bulgaria


Конкурс „Бог е любов”

   За втора поредна година деца от СОУ „Васил Левски”-гр.Карлово, посещаващи СИП „Религия” участваха в конкурса „Бог е любов”, организиран от РИО-гр.Пловдив.

   В Раздел „Приложни изкуства” на І място се класира Борислава Фимова от ІV Г клас с макет на църквата „Преображение Господне”.Тя ще участва и в националния кръг на конкурса.На  ІІ място е Никола Костадинов от ІІІ А клас, а на ІІІ мястоЛъчезар Лазаров – ІІІ А клас.

Браво, ученици!


Участие в трети национален конкурс за компютърна рисунка и колаж  „Виртуална пролет“, организиран от ГПАЕ „Гео Милев“ – гр. Бургас

        Ученичката Диана Йорданова Гешева от 5в клас на СОУ „Васил Левски“ – гр. Карлово взе участие в третия национален конкурс за компютърна рисунка и колаж „Виртуална пролет“, на тема „Фантасмагория“, организиран от ГПАЕ „Гео Милев“ – гр. Бургас.

      Представяме ви колажа и fantazy от измислени приказни герои: 

fantasy        Ако творбата ви харесва можете да гласувате за нея on-line на сайта arts.gpaeburgas.org или като щракнете тук. 


Поредно гостуване от Иконографското ателие

   На 13.03.2013г. в начален курс отново гостуваха преподавателите от Иконографското ателие към Пловдивска Света Митрополия. Този път бяха придружени от деца, които са на обучение в ателието.

   Децата рисуваха на тема: ”Благовещение”. Най-добрите рисунки ще бъдат подредени в изложба в Мазаковата къща – гр.Карлово. 

Ikonografiq


„Всички букви зная, мога да чета…”

   Тези думи звучаха на тържествата за буквите на първокласниците от СОУ „Васил Левски” – гр.Карлово. Децата представиха знанията си за българския език. Зарадваха гостите с уменията си да рецитират, да пеят и танцуват. Третокласници на целодневно обучение и петокласници от училището приятно ги изненадаха с изработени от тях красиви подаръчета.

   Г-жа Манчева – директор на училището – поздрави всяко от децата. Те с трепет приемаха своята първа грамота и прегръщаха читанката.

   Тържествата бяха изпълнени с голямо вълнение, радост и удовлетворение и за малките, и за възрастните.


Баба Марта бързала…

   Малките ученици посрещнаха въодушевено Баба Марта. Приеха пожелания за здраве и успехи. Обещаха да бъдат послушни и в училище, и вкъщи.

   Малките артисти от ІV А класМария Георгиева, Атче Мурджева и Илиян Атанасов в ролите на Котенцето, Бялото и Червеното кълбенце поздравиха и Баба Марта, и най-малките възпитаници – децата от подготвителните групи в училище.


Коледна изложба – базар

   За дългоочакваната КОЛЕДНА ИЗЛОЖБА – БАЗАР учениците се подготвяха с нетърпение. Работиха с желание и в училище, и вкъщи. Красотата на техните произведения, изработени с помощта на учители и родители озариха предпразничните дни в училище.
  Настроение донесоха  и децата, подготвили литературно-музикалната програма под ръководството на г-жа Милена Угренова и г-жа Радка Паунова. Г-жа Манчева поздрави всички ученици, учители и родители с мили думи и вълнуващи пожелания.  

Коледно празненство

   Първокласниците от нашето училище вече посрещнаха първите си гости преди Коледа с много песни, танци и усмивки!

снимки от тържеството


100 години от Балканските войни 1912-1913

   2012г. се навършват 100 години от Балканската война. Войната, която си постави за цел да осъществи националното обединение.
   По време на тази война българската армия прояви чудеса от храброст. Българският войник показва на света позабравения пример как се сражава за род и родина. Единствената цел е освобождението на поробените сънародници. Осъществени бяха брилянтни военни атаки, които бележеха победоносния ход на войската. Много от тези сражения влязоха във военните учебници. Европа е стъписана от стратегическия талант и доблестен героизъм на българското войнство.
   Преди всичко Балканската война е велико събитие в новата българска история независимо от горчивината на скоро последвалия трагичен обрат. Общата победа на съюзниците спасява значителна част от поробеното население от една от най-отблъскващите форми на потисничество, познати на планетата. Ликвидирани са анахронизми на феодално-авторитарните отношения на Балканите, осигурени са минималните, но крайно необходими условия за развитието на модерни обществено-икономически условия.
   В чест на тази справедлива за българския народ война в Карлово бе проведена конференция организирана от Общинския съвет на СОСЗР.
   Ученичките от IXА клас Екатерина Стоянова и Славка Илиева представиха своя презентация, с която впечатлиха военните представители и публиката.
   Те бяха наградени и получиха поздрави.
  Достойното представяне на нашите ученици е доказателство за техния патриотизъм и всеотдайност.
   Героизмът на дедите ни не е забравен!

„Училище по доброволчество“

   От 23 до 25 ноември 2012г. в Еко хотел „Здравец“ – гр. Пловдив се проведе обучителен семинар на тема: „Училище по доброволчество“, организиран от БЧК-Пловдив, в който взеха участие ученици от 6,7,8 и 9-ти клас на СОУ „Васил Левски“, Карлово – 14 ученика, които са членове на младежкия авариен отряд към училището и същите деца участват в състава на Младежкия червен кръст в Карлово.

   В семинара взеха участие ученици и студенти от Бургас, Ямбол, Димитровград, Пловдив, Куклен и Карлово.

   Доброволците преминаха обучение в следните модули:

 • Първа лекарска помощ;
 • Превенция на наркотичните вещества;
 • Младежите, като агенти на промяната.

   В състава на младежкия авариен отряд към училището са следните ученици:

 • Елена Генчева – 6а клас;
 • Атанас Куртев – 7б клас;
 • Видол Видолов – 7б клас;
 • Виктория Смилянова – 8а клас;
 • Иван Литов – 8а клас;
 • Надежда Миленкова – 8а клас;
 • Мария Лилова – 8а клас;
 • Елена Котушева – 8б клас;
 • Димитър Стоянов – 8б клас;
 • Паулина Димитрова – 8б клас;
 • Иван Фарфалов – 8в клас
 • Екатерина Стоянова – 9а клас;
 • Кристиана Бъчварова – 9а клас;
 • Мария Найденова – 9б клас.

Ден на християнското семейство

   На 21.11.2012 год. в зала „Васил Караиванов”- гр. Карлово се проведе тържество по повод „Въведение Богородично” или „Ден на християнското семейство”. Участие взеха третокласниците от целодневното обучение в СОУ„Васил Левски” и децата от СИП – „Религия”. Изготвиха изложба от свои рисунки и табла с родословното дърво на семейството си. Представиха занимателни задачи, в които участваха както деца, така и родители.

БДП с ученици от втори и трети клас

   Учениците от втори и трети клас на 13.11.2012 година участваха в постановка на театър „Усмивка”от гр. София. Представени бяха занимателни игри и задачи за Безопасност на движението и пътните знаци. Бяха поздравени с интересни песни, стихчета и танцуващи кукли. Изненадата бе взаимна – децата очароваха госта с познанията си за пътните правила, знаци и сигнали и за безопасното движение по пътищата.